Foto: Viveka Österman

Månadens medlem: Hallå där Gemometrics!

6 september 2018

Gemometrics AB utvecklar tekniska hjälpmedel som kommer att revolutionera ädelstensmarknadens sätt att validera ädelstenar. Verktyget GemPen®, som är portabelt och användarvänligt, hjälper den professionella användaren att snabbt och effektivt avgöra om en diamant, rubin, safir eller smaragd är äkta, syntetisk (skapad av människan) eller behandlad (för att se mer värdefull ut). Gemometrics vision är att göra den globala handeln med ädelstenar tryggare. Norrbottens Handelskammare har ställt tre frågor till Gemometrics ordförande Sabrina Suikki:

 

1.Vad är unikt med Gemometrics och skapar framgång?

Gemometrics styrka ligger i de engagerade, erfarna och entusiastiska människorna som verkar i alla led från ägarna till styrelsen och teamet. Diversitet har varit ett ledord för att sätta samman en kompetent styrelse och team där kompetenserna kompletterar och förstärker varandra. Med en high end-kvalitetsprodukt, starkt team och stöttning från externa resurser och flertal regionala samarbetsparters har vi åstadkommit mycket trots tajta deadlines och begränsade resurser i egenskap av start-up. 

 

2. Hur har medlemskapet i Norrbottens Handelskammare hjälpt Gemometrics?

Norrbottens Handelskammare är ett självklart regionalt sammanhang att finnas med i samt en dörröppnare som gett oss viktiga ingångar till ytterligare samarbetsparters såväl lokalt som globalt.

 

3. Vad är det viktigaste för er just nu för att kunna ta nästa steg?

För oss har den globala resan bara börjat och vi ligger i startgroparna vid exportens alla utmaningar. Vi siktar på att hitta fler återförsäljare världen över samt har vår globala lansering i november på en internationell branschmässa i Hong Kong. Lite kaxigt sagt vill vi sätta en ny standard för ädelstensmarknadens sätt att validera ädelstenar!