Stenman 2

Månadens medlemsföretag: Hallå där, Philip Morris!

20 december 2017

Den amerikanska tobaksjätten Philip Morris vill sluta sälja cigaretter och satsar nu på att ersätta cigaretter med rökfria produkter. Vi har ställt några frågor till Mathilda Stenman, Manager Communications Nordics på Philip Morris, om deras nya affärsidé!

 

  1. Philip Morris har bytt strategi för sin affärsidé, vad är bakgrunden och vad är det som är unikt med den nya som skapar framgång

Vi har inte bara bytt strategi, vi har bytt affärsidé. Philip Morris är världens största cigarettföretag, men vårt mål är att sluta att sälja cigaretter. Numera vet alla att det är farligt att röka, trots det fortsätter många. Vi har investerat flera miljarder dollar på att forska fram nya tobaksprodukter som inte förbränner tobaken, därmed uteblir lejonparten av de ämnen som orsaker sjukdomar. Vi vill erbjuda världens 1,1 miljarder rökare mindre skadliga alternativ till cigaretter.

  1. Hur har ett medlemskap, eller kan ett medlemskap i en Handelskammare hjälpa Philip Morris?

Vi är verksamma över hela landet så det är naturligt att vi är deltar i näringslivet där vi finns representerade.

  1. Vad är det viktigaste för er just nu för ta nästa steg?

Vi är i full färd förbättra vår produktionskapacitet, en grundförutsättning för att vi ska kunna lansera vår nya produkt i bl a Sverige.

  1. Annat

Vi ser fram emot att delta i Norrbottens handelskammare och hoppas även bidra till verksamheten.

Hemsida: www.pmi.com