Sommarbild_förstasida

Handelskammaren vill önska dig en Glad sommar!

22 juni 2016

Låt oss börja med att tacka för ditt medlemskap i år! Det är ditt företag som tillsammans med ungefär 300 andra norrbottniska företag äger, styr och finansierar vår Handelskammare. Vi hjälper dig till fler och bättre affärer, och vi driver opinion i frågor som är viktiga för ditt företagande. Vi arbetar bara med internationell handel, kompetens och infrastruktur. Norrbottens Handelskammare är ingenting utan dig som medlem. Det är dina frågor vi driver och ditt företag vi försöker hjälpa till nya affärer. Därför är vi glada över att se den tillströmning av nya medlemmar vi har, och det ökade engagemanget vi ser från er som redan är medlemmar.

Speciellt välkomnade till nya medlemmar:  Rock Safety Systems i Norr AB, Nordtoppen AB, Quality Hotel Bodensia, Kliback Konsult AB, Comfort Hotel Arctic, Tornedalens Renprodukter AB, Swedish Lapland DMC, Clarion Hotel Sense, Helikopter Brand Design, Piteå Stadshotel, Home Support Sweden AB, Studentconsulting AB, Awance Affärsutveckling AB, Guesthouse Tornedalen och Lernia Utbildning.

 

Några av sakerna vi hittills gjort i år för att hjälpa dig som medlemsföretag:

Norrbottens Handelskammare har tillsammans med Bedriftskompetense i Norge och Business Oulu i Finland ett gränsöverskridande program mellan de nordligaste delarna av Sverige, Norge och Finland, Nordic Business Support. Hittills har sju företag fått handfast hjälp för att nå Norge och Finland som marknad. Tillsammans med företagsstödjande organisationer har vi på Norrbottens Handelskammare påbörjat ett initiativ för att tillsammans med företagen, det offentliga, kommunerna och universitetet kraftsamla länets resurser för fler exportföretag. Engagemanget från alla inblandade är mycket högt.

Norrbottens Logistikråd har haft ett två dagars möte i Kiruna under maj där strategiskt arbete diskuterades för förbättra logistikflödet i Norrbotten. Under konferensen Arctic Frontiers i Tromsö samlade vi företag från Sverige, Finland och Norge tillsammans med beslutsfattare för att diskutera vikten av att harmonisera reglerna för tungt gods på lastbil mellan Sverige, Norge och Finland. Under våren har vi gjort två besök på Regeringskansliet för att diskutera gränshinder och vad förslaget om förhöjd flygskatt skulle innebära för vårt näringsliv.

Vi har arrangerat evenemang där vi tillsammans driver frågor som är avgörande för att skapa bättre förutsättningar för ditt företag. Upphandlingsdagen 2016 arrangerades den 11 februari för att ge företag och organisationer bättre kunskap i offentlig upphandling. Boka in Upphandlingsdagen 2017 som blir en 16 februari! Framtidens Sjöfart arrangerades den 31 maj. En dag då vi fokuserade på framtida transportlösningar för sjöfarten i norra Sverige.

 

Vad händer i höst?

Den 18 oktober är det dags för Logistikdag Norr! Med femtontalet innehållsrika och inspirerande talare och över 200 deltagare i fjol, är det nu dags att åter sätta fokus på norra Sveriges infrastruktur.Temat på årets Logistikdag Norr är ”Hur kan vi stärka Sveriges tillväxt med befintlig infrastruktur?”. Anmäl dig redan idag här!

 

Sommaröppet! Vi erbjuder rådgivning och utfärdande av handelsdokument hela sommaren!

Varmt välkommen att kontakta Britt-Mari, 0920-45 56 64 eller Oscar 0920-45 56 68.

För intygsfrågor, vänligen mail; intyg@norrbottenshandelskammare.se

För rådgivningsfrågor, vänligen maila; info@norrbottenshandelskammare.se

 

Varma sommarhälsningar önskar Susanne, Oscar, Britt-Mari, Robert, Peter och Nina