Sabrina Suikki ambassadör för Check Point Young

26 augusti 2016

Den 25 augusti träffades det unga ledarskapsnätverket Checkpoint Young Luleå-Piteå. Det var en aktivitetsfylld eftermiddag på the Roadhouse följt av en föreläsning av Frida Andersson som är entreprenör och grundare av Tjers bryggeri i Överkalix. Med på träffen var Sabrina Suikki från IGNE Advokatbyrå.

 

Norrbottens Handelskammare ställde några korta frågor till Sabrina:

 

1. Vad har nätverket CheckPoint Young gett dig?

För mig har det varit väldigt utvecklande både på det privata samt på det arbetande planet. Genom de inspirerande föreläsningarna som hållits under åren har detta gett mig ökade kunskaper inom ledarskap som jag kan använda mig både på jobbet men även utanför jobbet. Det har som sagt varit hög kvalité på föreläsningarna och kunniga föreläsare. Även väldigt kul att träffa nya företag och människorna bakom dessa företag som man kanske inte annars hade mött.

 

2. Vad tycker du om CheckPoint Young?

Jag tycker detta projekt är väldigt bra eftersom det är ett sätt att utveckla sitt nätverk mellan de involverande städer. Jag tycker även att kombinationen föreläsningar och studiebesök har varit både inspirerande samt underhållande.

 

3. Hur kan du använda dig av nätverket och det du lärt dig framöver?

Det jag framförallt kommer att ta mig är kontakten med de övriga deltagarna och att försöka upprätthålla detta nätverk framöver. Det är lättare nuförtiden att upprätt hålla kontakten genom sociala medier och hålla sig uppdaterad om vad folk gör och vart de befinner sig.

 

Norrbottens Handelskammare driver två Checkpoint Young nätverk. Ett i Luleå-Piteå och det andra i Malmfälten. En ny programstart av Checkpoint Young startar 2017-2018 för Luleå-Piteå och hösten 2016-2018 för Malmfälten.